IMAVERE KOOL

sellest mis oli, on ja tuleb

Mihklipäeva mihklilaat

Posted by imaverekoolipere &emdash; 29/09/2009

Kuna meie koolis ühtegi Mihklit ei õpi, siis olime sunnitud ilma nendeta läbi ajama. Küll olid aga paljud teiste nimedega lapsed mihklid laadal kauplema. Sellekordse laada teema oli siis (nagu juba eelpool mainitud) lihtsad ja soodsad küpsetised. Lausa üllatav oli, mida kõike lihtsalt ja soodsalt teha andis. Ja et lugejal suud mitte niisama vesiseks ajada, avaldame siinkohal ka laste kaasatooduid retseptid, ikka selleks et te neid kodus järele proovida saaks.Niisiis, alustame 🙂
ÕUNA-KOHUPIIMA KOOK
Põhi:
6 dl jahu
2 dl suhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
200 g margariini
Küpsetuspulber sega jahu ja suhkruga, lisa margariinitükikesed, mudi sõrmedega ühtlaseks puruks. 2/3 puista vormi põhja, ülejäänu läheb pärast katteks.
Täidis
500 g kohupiima
200 g hapukoort
1 dl suhkrut
4 muna
1 sidruni mahl
4 õuna
Vahusta suhkruga munad, sega kohupiim hapukoore ja sidrunimahlaga, lisa vahustatud munad ja vala vormi, peale kooritud õhukesed õunaviilud. Lõpuks ülejäänud puru. Küpseta 200 º C juures 35-40 minutit.
IMG_5523

MANNAKOOK
IMG_5524
1 klaas mannat
1 klaas hapukoort
1 klaas suhkrut
3 muna
Kõik kokku segada ja pannile. Küpsetada 180 º C juures kuni on ilus kollane ja ei jää tiku külge
LUSIKAPANNKOOK ÕUNTEGA
2 muna
150 g keefiri või hapupiima
150 g jahu
veidike küpsetuspulbrit
suhkrut, soola maitse järgi
IMG_5527
2 suuremat õuna koorida ja tükeldada väga väikesteks tükkideks. Segada taignasse. Praadimiseks kasuta veidi õli.
KAERAPÄTSID
100 g võid või margariini
2 dl suhkrut
1 dl rosinaid
2,5 dl kaerahelbeid
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima
IMG_5526
Sulata või. Lisa suhkur, rosinad, kaerahelbed, jahu ja küpsetuspulber. Vala hulka piim ja sega ühtlaseks taignaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile lusika abil väikesed pärsikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit (või kuni parajalt pruun). Kokku saad umbes 30-40 kaerapätsikest.
ÕUNA- KANEELIMUFFINID
12 tk
Imemaitsvad ja samas ka lihtsalt valmistatavad muffinid, mis on kõige paremad kodumaiseid hapukaid õunu kasutades.
Tainas:
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
soola 125g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl piima
2 tl vaniljesuhkrut
2 õuna
Täidis:
1 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
50 g sulatatud võid
1 sl kaneeli
Peale:
kaneelisuhkrut
IMG_5531
Sega täidise ained ja jäta seisma. Sega suuremas kausis omavahel kuivained:jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Sega vahu hulka piim, vaniljesuhkur ja kuivained. Kata muffinipanni pesad pabervormidega. Täida pesad poolenisti (1 spl igasse) taignaga, jaga peale täidis ja kata see veel 1 spl taignaga. Koori õunad, lõika mõlemad 12 viiluks ja vajuta viilud taignasse. Puista peale kaneelisuhkrut. Küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit või seni, kuni muffinid on pealt kuldpruunid.
HEAD ISU!

Erilised tänud retseptide jagamise eest : perek. Härm, Järve, Siilak, Jürissaar ning Paimla 🙂

Mis laadal veel toimus ja millega seal kaubeldi, selle kohta vaata pilte meie kooli albumist.

Kohtumiseni Mihklilaadal’2010 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: